portfolio

Tutustu tyyliin ja aiempiin työnäytteisiin

Niukentamalla palveluitani olen pystynyt keskittymään vain niihin palveluihin joissa olen paras.

Vuonna 2018 tein tähän astisen yrittäjyyteni isoimman liikevaihdon. Olin kukka-alan huipulla ja töitä tuli ovista ja ikkuinoista. Mutta olin myös eniten väsynyt, ärtynyt, kilpailunpelkoinen ja eksynyt kuin koskaan aiemmin.

Vuonna 2019 päätin tehdä kaiken toisin!
Vähemmän palveluita, vähemmän asiakkaita, enemmän Erikaa ja enemmän aikaa luovuudelle.

Aloin rakentamaan yritykseni pohjarakenteita alusta. Mitä minä oikeastaan haluan tämän alan sisällä toteuttaa, kenen kanssa työskennellä. Mitkä ovat omat henkilökohtaiset arvoni ja mitkä ovat yritykseni arvot, heijastuvatko ne työhöni, elänkö elämääni niiden arvojen mukaisesti. Löysin ytimestäni halun parantaa kukka-alaa kokonaisuudessaan, saada meille enemmän arvostusta ja se miten pystyn sitä tekemään on auttaa floristeja eteenpäin omilla urillaan. (+ Samalla löysin tietysti rakkauteni hääkimppujen sitomiseen – se vaan on ja pysyy minun ehdottomana ykkösenä!)

Tämän pohjatyön jälkeen omien palveluiden yksinkertaistaminen oli helppoa. Tarjoan vain niitä palveluita, joissa olen mestari ja joiden ylläpitoa rakastan, eli kukkakoulutuksia ja –kursseja kukka-alan ammattilaisille ja noviiseille sekä kustomoituja häätilauksia. Ja that’s it. 

Päätökseni jälkeen olen pystynyt todistamaan olevani edelläkävijä kummallakin kentällä sillä olen saanut keskittyä vain niihin ja rakentaa palveluita ja tuotteita niiden ympärille. Liikevaihto ei vielä ole samoissa lukemissa kuin 2018 mutta tulos on lähellä, vaikka olen rajannut palveluni 50% niukemmiksi.

floristin
kynästä