portfoliocase: kukkapaja vuokko

Merkitys ja sielu omalle yritystoiminnalle

"Laitoit minut miettimään tulevaa paljon isompana kokonaisuutena"

Työstin yhdessä Vilhelmiinan kanssa Kukkapuoti Vilhelmiinan muuntautumista Kukkapaja Vuokoksi. Kukkapaja Vuokko on jotain, mistä Vilhelmiina on haaveillut jo vuosia - vapaampi, nykyaikaisempi ja omia arvojaan ja näkemystään kunnioittava yritys. Vilhelmiina hakeutui minun mentorasiakkaaksi loppuvuodesta 2022 ja alkuvuonna 2023 saimme yhteistyömme maaliin. Lue Vilhelmiinan kertomus meidän yhteisestä matkasta. (Kertomus julkaistu Vilhelmiinan luvalla)

"Hei ihana Helmivillakon Erika!

Marraskuussa, kun otin sinuun yhteyttä, olin jo aika pitkällä muutoksessa, enkä oikein edes tiennyt mihin apua kaipaisin. Ihastuin somessa persoonaasi ja halusin mielipiteesi uudesta ideastani. Olin jo päättänyt lopettaa kukkapuotini
taloudellisista, omaan jaksamiseen sekä perheenjäsenen sairastumiseen liittyvistä syistä.

Uusi idea oli muovautumassa päässäni, en halunnut jättää kukka-alaa kuitenkaan kokonaan. Oli juuri oikea aika ottaa yhteyttä sinuun!

Sait heti ajatuksistani kiinni ja sain ihanaa kannustusta. Oli mahtavaa puhua kanssasi, kun tiesin, että tiedät tasan tarkkaan mistä puhun. Alamme on niin spesiaali, että muiden on 
mahdotonta ymmärtää. Oli ihana yllätys, että pidit heti niin selvänä sitä, että muutos kannattaa tehdä epäröimättä hetkeäkään. Että kaiken ei tarvitse olla, juuri niin kuin on aina ollut, ja silti se voi
oikeasti toimia! 

Kolmen etätapaamisen ja "kotitehtävien" kautta laitoit minut miettimään tulevaa paljon isompana kokonaisuutena. Olin siihen asti pyöritellyt vain käytännön asioita päässäni, mutta sinä sait kaivettua minusta ne asiat millä on oikeasti merkitystä.
Nyt tiedän millaisessa yrityksessä haluan tehdä töitä ja minulla on paperilla omat arvoni joiden mukaan haluan toimia. Olen esimerkiksi ollut jo pitkää ahdistunut kukkakaupassani hävikin määrästä ja siitä järjen vastaisuudesta kuskata maailman ääristä yhtään kukkaa tänne pohjolaan heitettäväksi pois. Nyt kun asiaa on enemmän yhdessä mietitty, on helppo linjata kaikki valinnat mahdollisimman ympäristöystävällisiksi, koska sitähän minä haluan! Ylimääräinen muovi ja krääsä saa nyt jäädä. Siinä vain yksi esimerkki omien arvojeni siirtämisestä käytäntöön. 

Olen nyt muutosten keskellä ja olen todella innoissani tulevasta. Haluan luoda yrityksen, jossa minulla itsellä on hyvä olla ja jonka takana voin seistä 100 prosenttisesti. Kiitos, että autoit löytämään Kukkapaja Vuokon sielun ja minut sen takaa. Nyt on hyvät eväät luoda itselle se täydellinen työpaikka.

Olet ihan huippu!

terveisin Vilhelmiina"

portfoliocase