nordic flower school

Opiskele modernin kukkakaupan peruspilareita tehokkaasti

Moderni koulutusstudio kukka-alan osaajille ja sellaisiksi haluaville

Nordic Flower School opettaa inspiroivassa studiotilassaan nykyajan kukkakauppataitoja floristeille ja sellaisiksi haluaville. Nordic Flower Schoolin oppien avulla luotsaat tulevaisuuden kukkakauppapalveluita itsevarmoin ja innostunein ottein. 

Koulutuksissamme keskitymme nykyaikaisiin, ekologisiin kukkasidontatekniikoihin ja materiaalivalinnoissamme nojaamme sesongin mukaisiin kukkalajikkeisiin. Kaikki käyttämämme kukkamateriaalit viljellään Euroopan alueella sekä mahdollisuuksien mukaan käytämme töissämme mahdollisimman paljon kotimaassa viljeltyjä materiaaleja. Kukkakursseillamme opetamme New Nordic Floral Design -tyylisuunnan mukaista, luovaa ja elollista asettelutyyliä.

Vuoden 2023 laajimmat kurssikokonaisuutemme ovat Modernin kukkasidonnan perusteet (23.-27.1.2023) sekä Hääkukkasidonnan Master Class -koulutus (6.-10.2.2023). Kurssitarjonnastamme löydät myös mm. modernin kalligrafian workshopin, ekologiset hautajaiskukat koulutuksen sekä sesonkiworkshopit.

Koulutuksemme ovat ryhmäworkshopeja, joihin otamme vain rajallisen määrän osallistujia, jotta voimme opastaa jokaista osallistujaa myös henkilökohtaisesti. Varaa paikkasi avoimiin koulutuksiin NYT!

Helmivillakon moderni kukkakoulutusstudio, Nordic Flower School sijaitsee Tampereella upeassa 1900-luvun alun jugendtalossa Tuomiokirkon ja rautatieaseman läheisyydessä.

nordic flower school

Kukka-alan perusteet ekologisesti, modernisti ja tehokkaasti

Haluatko astua kukka-alalle ja oppia modernin kukkasidonnan perusteet? Kaipaatko itsevarmuutta, omaa visiota ja pohjaa omalle kukkayrityksellesi? Vai onko suunnitelmissasi työllistyä kukka-alalle freelancerin tai työntekijän tavoin? Superia, olet saapunut oikeaan paikkaan ja askeleen lähempänä unelmiesi kukka-alan tulevaisuutta!

Nordic Flower School tarjoaa sinulle tehokkaan ja intensiivisen viikon mittaisen 'Modernin kukkasidonnan perusteet' kurssin, jonka aikana opit kaikki tarvittavat tiedot, joita tarvitset toimiessasi kukkakentällä. Kukkakoulutuksessa opetamme sinulle New Nordic Floral Design- tyylisuunnan mukaisia luonnollisia ja elollisia kukkakaupan töitä, jotka perustuvat moderneihin tekniikoihin, 2020-luvun trendeihin ja nykyasiakkaan ostohaluihin.

Olemme suunnitelleet sinulle viikon mittaisen (ma-pe) hurmaavan kurssikokonaisuuden, jonka aikana opit nykyaikaiset, ekologiset kukkasidonnan perusteet sekä tarvittavat tiedot kukkien tilaamiseen, esikäsittelyyn ja varastoimiseen. Kurssipäivien aikana keskustelemme myös kukka-alan yrityksen perustamisesta, erikoistumisesta, hinnoittelusta ja markkinoinnista.

Opettajana kurssilla toimii kukka-alan pioneeri, Erika Välimäki, floristiyrittäjä Helmivillakon takana. Koulutus järjestetään Tampereella Nordic Flower Schoolin inspiroivassa studiotilassa, osoitteessa Erkkilänkatu 9.

'Modernin kukkasidonnan perusteet' koulutus järjestetään 23.1.-27.1.2023. Koulutus sisältää 5 läsnäolopäivää Tampereella, koulupäivät ajoittautuvat maanantaista perjantaihin noin klo 9.30-16.

Koulutus toteutetaan pienryhmäkoulutuksena, mutta se sisältää myös paljon henkilökohtaista opetusta, sillä osallistujamäärä kurssille on erittäin rajallinen.


modernin kukkasidonnan perusteet

Leikkokukkien esikättely, varastointi & tilaus

Koulutuksen sisältö

Modernin kukkakimpun perusteet

Kukka-asetelmat ekologisilla tekniikoilla

Aloitamme kurssitaipaleemme leikkokukkien esikäsittelyn perusteilla, sekä kerromme ohjeet kukkien varastointiin ja ylläpitoon. Käymme läpi step-by-step ohjeet kukkien tilaamiseen kukkatukusta.

Harjoittelemme kukkakimpun sitomisen perusteet. Toteutamme kimpuissamme ammattilaisten käyttämää kierre- eli spiraalitekniikka, joka mahdollistaa nykyaikaisten ilmavien ja kerroksellisten kukkakimppujen sitomisen

Kurssilla opettelemme nykyaiset & ekologiset kukka-asetelmatekniikat #nofoam metodilla. Sidomme asetelmat monikäyttöisellä metalliverkkopohjalla sekä kukkasiilin avulla.

Kranssin sitomisen perusteet

Tulevaisuuden kukka-alan peruspilarit

Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon kukkien hinnoittelussa, miten verot sisällyetään kukkien hintaan, miten järkevästi hinnoitella oma työnsä. Mm. näitä teemoja käymme läpi kukka-alan markkinointikeinojen lisäksi.

Miltä näyttää kukka-ala 2025? Tai 2035? Keskustelun teemoina mm. miten luotsaamme ja työskentelemme tulevaisuuden kukka-alan yrityksissä.

Kukkatöiden hinnoittelu ja markkinointi

Sidomme kurssin aikana kaksi erilaista kranssia. Opettelemme sirojen pääkranssien tekniikat sekä rouheamman ovikranssin perusteet.

Tammikuun 2023 kurssi loppuunmyyty!

Modernin kukkasidonnan perusteet-kurssilla opit kattavat käytännön taidot nykyajan kukkayritystä tai freelancerina toimimista varten. Koulutuksen oppeja pystyt hyödyntämään myös työntekijän roolissa kukka-alalla.

Osallistuaksesi koulutukseen sinulta ei vaadita aikasempaa kokemusta kukka-alalta.

investointi: 1490€ (sis. alv:n 24%)

(250€ maksetaan lunastaessasi koulutuspaikan, loppusumma maksusuunnitelman mukaan)

Investointisi sisältää viiden päivän mittaisen läsnäolokoulutuksen Nordic Flower Schoolin tiloissa osoitteessa Erkkilänkatu 9, Tampere 23.-27.1.2023. Koulutuspäivät sisältävät kaikki edellä mainitut teemat. Opetuskielenämme on suomi. Kurssimaksu sisältää KAIKKI opetusmateriaalit, kukkamateriaalit, maljat, tarvittavat tarvikkeet ja tekniikat kukkatöiden toteuttamista varten. Kurssin päätteeksi saat kotiin vietäväksi inspiroituneen ja innostuneen fiiliksen lisäksi KAIKKI toteuttamasi kurssityöt sekä mm. kukka-asetelmiin käytettävät maljat ja kukkasiilin. Ruokailut tai majoitukset eivät kuulu kurssin hintaan. Pidämme joka päivä noin tunnin mittaisen lounastauon sekä studiollamme on tarjolla kahvi, teetä ja virvokkeita osallistujien käyttöön.

lisää vaihtoehtoja

Tulevaisuuden hääalan menestyjille

Hääkukkasidonnan mestarikurssi on rakennettu tulevaisuuden hääkukkakentän menestyjille. Tämä viiden päivän intensiivinen sukellus moderniin hääkukkasidontaan toteutetaan ekologisilla tekniikoilla ja se tarjoaa sinulle ainutlaatuiset lähtökohdat loistaa omalla erikoisosaamisellasi ja toteuttaa sellaisia kukkatöitä, joista olet aiemmin vain unelmoinut.

Intensiivisen viikon läsnäolojakson aikana opastamme sinua kädestä pitäen sitomaan uudenlaisen modernin, elollisen, kerroksellisen ja luonnollisen morsiuskimpun, siihen sopivat morsiusneitojen kukat ja rintavieheet sekä aidoista kukista tehdyn kukkakruunun. Lisäksi sidomme samaa tyyliä noudattavat pöytäasetelmat ja opastamme pöytäsuunnittelun laatimisessa. Koko kurssin huipentaa tietenkin yhdessä taiteiltu, ekologisin #nofoam tekniikoin toteutettu kukkainstallaatio.

Kukkatöiden lisäksi käymme ohjeistavaa keskustelua hinnoittelusta, asiakashankinnasta ja -viestinnästä, markkinoinnista ja oman portfolion rakentamisesta sekä oman tyylin löytämisestä ja hääalanyrityksen brändin rakentamisesta.

Tämä koulutus on suunniteltu kukka-alan ammattilaisille ja sellaisiksi pyrkiville, osallistuaksesi kurssille sinulta odotetaan kokemusta kukkasidonnan perusteista.

Koulutus toteutetaan pienryhmäkoulutuksena, mutta se sisältää myös paljon henkilökohtaista opetusta, sillä osallistujamäärä kurssille on erittäin rajallinen.

VARAA PAIKKASI KOULUTUKSEEN NYT!


hääkukkasidonnan masterclass

Kerroksellinen & luonnollinen morsiuskimppu

koulutuksen sisältö

Morsiusneitojen kimput & rintavieheet

Kukkakruunut ja hiuskoristeet aidoista kukista

Opi mestaroimaan kerroksellinen, vapaasen asetteluun perustuva, luonnollisen moderni morsiuskimppu, joista nykyajan asiakkaat haaveilevat

Opi modernit tekniikat, joiden avulla sidot moderniin hääkimppuun täydellisesti matchaavat kaasojen kimput ja rintavieheet. Opi löytämään oikeat yksityiskohdat, jotka sitovat koko kokonaisuuden yhtenäiseksi.

Ole trendien luoja hiuskukkakoristeissa ja kukkakruunuissa. Opastamme sinua sitomaan näyttävät ja kestävät työt hennoimmistakin materiaaleista.

Pöytäasetelmat ja niiden asettelu, pöytäsuunnittelu

Hinnoittelu, markkinointi ja erikoistuminen

Sidomme yhdessä pienryhmänä unelmallisen upean kukkainstallaation nykyaikaisella #nofoam tekniikalla sekä keskustelemme erilaisten installaatioiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Koulutus sisältää kullan arvoisia oppeja työsi hinnoitteluun ja markkinointiin. Autamme sinua löytämään oma kädenjälkesi niin kukkasidonnassa kuin brändinrakennuksessakin.

Hääkukituksen kukkainstallaatio #nofoam

Suunnittele ja toteuta kurssin aikana hääkukkakokonaisuuten sopivat pöytäasetelmat sekä suunnittele kattaus & opi toteuttamaan pöytäsuunnittelu alusta loppuun.

Ilmoittautuminen mestarikurssille on alkanut!

Hääkukkasidonnan Master Class - moderni kukkakoulutus tarjoaa sinulle valmiudet, tiedot ja taidot toimia nykyajan ja tulevaisuuden hääkukkabisneksessä. Kukkakurssin aikana hiomme osallistujan taidot vastaamaan modernin hääasiakkaan odotuksia sekä ylittämään ne. Uudenlainen asiakaskokemukseen ja palveluntuottamiseen perustava toimintamallimme antaa sinulle rajattomat mahdollisuudet menestyä omalla kentälläsi ja vastata unelma-asiakkaasi vaatimuksiin.
Opettajana kurssilla toimii modernin kukkasidonnan pioneeri Suomessa, Helmivillakon floristi ja yrittäjä, Erika Välimäki.

investointi: 1580€ + alv 24%

(250€ maksetaan lunastaessasi koulutuspaikan, loppusumma maksusuunnitelman mukaan)

Investointisi sisältää viiden päivän mittaisen läsnäolokoulutuksen Nordic Flower Schoolin tiloissa osoitteessa Erkkilänkatu 9, Tampere 6.-10.2.2023. Koulutuspäivät ovat pääsääntöisesti klo 9.30-16. Koulutuspäivät sisältävät kaikki edellä mainitut teemat. Opetuskielenämme on suomi. Kurssimaksu sisältää KAIKKI opetusmateriaalit, kukkamateriaalit, maljat, tarvittavat tarvikkeet ja tekniikat kukkatöiden toteuttamista varten. Kurssin päätteeksi saat kotiin vietäväksi inspiroituneen ja innostuneen fiiliksen lisäksi omat toteuttamasi kurssityöt sekä mm. kukka-asetelmiin käytettävät maljat ja kukkasiilin.
Ruokailut tai majoitukset eivät kuulu kurssin hintaan. Pidämme joka päivä noin tunnin mittaisen lounastauon sekä studiollamme on tarjolla kahvia, teetä ja virvokkeita osallistujien käyttöön.

varmista paikkasi masterclassille

mia

"Osallistuin Helmivillakon yksityiskurssille, koska tämän tyyppisiä kursseja ei ole vastaavia, ainakaan Suomessa, edes tarjolla. Olin floristiopiskelija ja halusin löytää enemmän omaa tyyliäni kukkasidonnassa, tehdä siitä luonnonmukaisempaa ja viedä sidontaa ekologisempaan suuntaan. Sain paljon paitsi inspiraatiota sekä visuaalisia virikkeitä myös käytännön vinkkejä jatkoa varten ja pitäen mielessä oman yritykseni perustamisen."

"Halusin löytää enemmän omaa tyyliäni kukkasidonnassa"

client name

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

"Erika was the best investment I've made in my business!"

client name

"Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo."

Erika was the best investment I've made in my business!

Nykyaikaiset ja rennot kukkakoulutukset Suomessa

Nordic Flower School perustettiin vuonna 2022 siitä syystä, että halusimme tarjota Suomen kukkakentälle moderneja, tehokkaita ja inspiroivia kukkakoulutuksia. Koulutuksemme ovat suunniteltu kukka-alan osaajien ja sellaisiksi haluavien toiveiden osalta.

Opetustyylissämme suosimme henkilökohtaista ja läsnäolevaa ohjausta. Tästä syystä haluamme pitää koulutuksien osallistujamäärät rajallisina, jotta pystymme antamaan jokaiselle osallistujalle tarvittavasti huomiota.

Mikäli haluat oppia tulevaisuuden kukkasidontaa, arvostat ekologisuutta ja vastuullisia arvoja sekä haluat oppia rennossa ja läsnäolevassa ympäristössä olet löytänyt paikkasi.

Tervetuloa oppimaan kanssamme!

missiomme

seuraa nordic flower schoolia instagramissa

Nordic Flower Schoolin workshopit

01

02

03

04

Kukkaworkshopit 13. & 14.2.2023

Ekologiset hautajaiskukat 1.-2.3.2023

Kukkasidonnan alkeiskurssi 15.3.2023

Kukkainstallaatio
workshop 29.3.2023

Kevään ihanat ystävänpäivän kukkaworkshopit ovat täällä! Ihana kukkaelämys yksin, ystävän kanssa tai isommalla porukalla.
Paikkoja on rajoitetusti, nappaa omasi nyt!

opi kanssamme

ilmoittaudu mukaan

Tervetuloa mukaan 1,5 päivän mittaiseen workshopiin, jonka aiheena on ekologiset, kokonaan maatuvat hautajaiskukkasidontatyöt. Tutustu lisää &

varaa paikkasi workshopiin

Ihana päivä täynnä kukkia! Kokopäivän mittainen kukkasidonnan alkeiskurssi keskiviikkona 15.3.2023 klo 10-15. Opi kukkakimpun ja kukka-asetelman tekniikat tehokkaasti yhden päivän aikana!

Lunasta paikkasi

Tule mukaan taikomaan upeita kukkainstallaatioita ja opettelemaan rakentamaan näyttäviä kukkatöitä nykyaikaisesti, houkuttelevasti ja kannattavasti!

tämä on juuri sitä mitä luovuuteni kaipaa!

rento, luova, inspiroiva

Etsitkö jotain uniikkia vain sinulle?

Helmivillakon 1:1 kahdenkeskeiset workshopit kustomoidaan yhdelle henkilölle, vain sinulle, ja workshopin sisältö voi olla mitä tahansa kukka-alaan liittyvää.

minulle kiitos!