resursseja floristeille

Omanlaisen koulutus- ja kukkapolun löytämisestä

Omanlaisen koulutus- ja kukkapolun löytämisestä

Puhun paljon siitä että kaikki kukka-alan tekijät ovat minulle saman arvoisia. En välitä titteleistä, minulle on se ja sama oletko virallisen koulutuksen käynyt vai itseoppinut. Mutta se ei tarkoita sitä että väheksyisin virallista koulutusta. Päin vastoin, se voi monella tapaa avata ovet työllistyä kukkakentälle.

Minulla ei olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia työllistyä tamperelaisiin kukkakauppoihin 22-vuotiaana, juuri kaupunkiin muuttaneena, ilman virallista floristin koulutusta. Joten olen ylpeä että olen kouluni käynyt, se avasi minulle ovet tähän maailmaan ja mahdollisti tuolloin työllistymisen kukkakauppoihin. Liiketalouden perustutkinnon myötä polkuni jatkui vielä kukkakauppayrittäjäksi. Vuonna 2008 ei myöskään ollut vaihtoehtoja ’itseoppia’ alaa muuta kautta. Youtuben DIY-videot ja ammattilaisten hostaamat workshopit tulivat vasta vuosia myöhemmin markkinoille. Tänä päivänä, jos lähtisin itselleni tätä polkua alusta rakentamaan, vaihtoehtoja olisi varmasti enemmän.

Mutta palatakseni asiaan; minun palveluni eivät kilpaile virallisten koulutusten kanssa. Minulla ei ole valtuuksia ojentaa nimikkeitä tai järjestää niihin johtavia koulutuksia, minun tonttiini eivät kuulu nämä viralliset puolet. Vaan kaikkien minun workshopien, mentorointien, koulutusten, opetuksen, ohjauksen, valmennuksen ja noh, paasauksen takana on se, että meillä kukka-alan tekijöillä olisi vähän iisimpää ja innostavampaa elo sitten kun ollaan sieltä koulusta valmistuttu tai sitten kun ollaan oma kukkayritys perustettu. Että meillä olisi työkaluja ja valmiuksia loistaa erikoisalana nykyajan asiakkaille. Että ne kukkayritykset, joita me luodaan ja pyöritetään olisivat kannattavia ja kestäviä. Että meillä floristeilla (nimikkeen kanssa tai ilman) se arki olisi vähän mielekkäämpää ja kevyempää.

Mun omasta mielestä kaiken uuden oppiminen, kaikki opit, olivat ne sitten virallisista tai epävirallisista kouluista tai koulutuksista hankittuja, ovat aina ajankohtaisia eikä niistä koskaan ole haittaa. Itsensä haastaminen, uusien näkulmien hankkiminen, inspiraation löytäminen ja työstä nauttiminen ovat tärkeitä asioita joita minä haluan tuoda meidän kentälle.

Koulutuspolkuja ja yrityspolkuja on niin monia, ja ne johtavat niin eri päämääriin. Jokaisella on vapaus valita mitä polkua haluaa kulkea ja kunnioitan ihan jokaisen valintaa. Olen otettu jos koet palveluni hyödylliseksi ja sinulle tärkeäksi, mutta on ihan ok jos haluat jotain muuta.floristin kynästä