ihminen helmivillakon takana

Innostaja, uudistaja ja oman tiensä kulkija 
kukkamaailmassa

Rakkaudesta kukkiin ja oman tyylin toteuttamiseen

Olen täällä tarjotakseni sinulle sylin täydeltä itseluottamusta, jotta pystyt löytämään sinun oman polkusi kukkakentällä. Haluan saada sinut (ehkä uudelleen?) rakastumaan yritykseesi niin että halkeat ylpeydestä kun ajattelet omaa työtäsi ja yritystäsi. Haluan rohkaista ja auttaa sinua ottamaan ne tarvittavat askeleet eteenpäin, jotta pystyt saavuttamaan sinun tavoitteesi kukka-alalla ja silti toteuttamaan itsellesi mieluista arkea. Haluan auttaa selkeyttämään sinun näkemyksesi, jotta todella erotut joukosta ja pystyt luomaan jotain uniikkia sekä samalla kaupallistamaan sen asiakkaillesi.

Mielestäni Suomen kukkakentällä olisi mahdollisuus vaikka minkälaiseen kasvuun jos vain me tekijät olemme tarpeeksi rohkeita toteuttamaan meidän omaa juttua. Minä näen meissä äärettömän määrän potentiaalia, jota tarvitaan valloittaviin yritystarinoihin.


rakkaudesta Lajiin

miten voit työskennellä kanssani

Minulle merkitsee eniten kestävä tulevaisuus, luovuus ja selkeys - nämä 3 asiaa haluan myös sinulle

Tiedän, kukka-alan yritykset saattavat helposti jäädä jumiin vanhoihin tapoihin. Toisaalla saatetaan arvostaa enemmän perinteisempää käsityöläisyyttä kuin nykyaikaisia muotoja ja tekniikoita sekä unohdetaan ammattitaitomme kaupallinen arvo. Mutta mielestäni markkina on muuttumassa, maailma on muuttumassa ja tietenkin asiakkaat ovat muuttumassa. Meidän on aika alkaa sopeutumaan, antautumaan muutokselle ja vastata menneisyyden asiakkaiden sijaan tulevaisuuden asiakkaiden tarpeisiin. Ja oikeasti oppia hyödyntämään markkinan kaupallinen arvo.

Luovuus asuu meissä jokaisessa kukka-alan toimijassa, me tarvitsemme tilaa luovuudelle, jotta pystymme toteuttamaan omaa ammattiamme. Luovuus tulee hetkestä, jossa taidot kohtaavat intuition ja inspiraation. Haluan tarjota sinulle kaikkea näitä kolmea. Työkalut ja tekniikat olla luova omalla tavallasi, jotta sinä voit luottaa omaan sisäiseen näkemykseesi ja tuottaa parasta työtäsi maailmalle.

Minun lähestymistapani kaikkeen on ’vähemmän on enemmän’. Haluan tehdä asiat mahdollisimman selkeiksi ja yksinkertaisiksi myös sinulle, jotta sinulla ei ole epäilystäkään siitä mihin suuntaan olet menossa. Puhumattakaan asiakkaistasi, he ansaitsevat kokea koko elämyksen, jonka pystyt heille tarjoamaan. Koen että keskittymällä yrityksesi perusytimeen löydämme sinun yrityksesi potentiaalin kasvuun ja omanlaiseen tekemiseen. Keskittymällä sinun ydinideaasi pystyt kasvamaan ilman että sinun pitää työskennellä 24/7. Asioiden yksinkertaistaminen on todellakin avain onneen jos minulta kysytään. 

arvot

Olen sovittanut yritystoimintani vastaamaan arvojani ja sopimaan arkeeni

Valmistuin floristiksi 2009. Floristin koulutus avasi minulle ovia, jotta pääsin työskentelemään erilaisissa kukkakaupoissa, kunnes päätin että haluan tehdä jotain enemmän omanlaista, jotain ihan kokonaan omaa. Muille työskentely ei vain enää toiminut minulla vaan halusin seurata omaa näkemystäni, toteuttaa enemmän minua itseäni työssäni.

Halusin keskittyä luonnollisiin, kauniisiin hääkukituksiin, mutta sen markkinarako ei ollut vielä tarpeeksi iso tuolloin ja tarvitsin kuitenkin vakaan, ympärivuotisen työtulon. Tästä syystä perustin oman kivijalkakukkakaupan vuonna 2013 sekä pyöritin siinä samassa Suomen ensimmäisiin lukeutuvaa itsenäistä kukkaverkkokauppaa. Haave hääkukkastudiosta jäi elämään, mutta pitkät työpäivät ja ’kaikille kaikkea’ periaate uuvutti luovuutta ja omaa näkemystä. Lanseerasin kuluttajille suunnatut kukkaworkshopit vuonna 2016, yritystoiminta kasvoi hurjaa vauhtia ja töitä riitti, mutta useasti minusta tuntui että jäin sen kaiken alle. Onneksemme meitä on siunattu kolmella ihanalla lapsella, joten äitiyslomat ja pienet lapset ovat pakottaneet minut pysähtymään ja huomasin etten enää voinut työskennellä samalla tahdilla enkä halunnut enää palata siihen samaan.

Vuonna 2018 tein päätöksen muuttaa palveluitani ja suljin kivijalkamyymäläni. Siitä eteenpäin keskityin vain hääasiakkaisiin. Asetin minimihinnat palveluilleni, lopetin tarjoamasta kaikille kaikkea ja aloin kieltäytymään töistä, jotka eivät mahtuneet meidän perheen päivärytmiin. Tämän jälkeen tilaa jäi enemmän myös erilaisten kukka- ja yrityskoulutuksien järjestämiseen. Opettaminen ja kukka-alan palveluiden muuttaminen nykypäiväisiksi on aina ollut lähellä sydäntäni. Karsimalla palveluitani tilaa vapautui myös luovuudelle ja sille spontaanille ilolle, jota kukkasidonta voi parhaimmillaan tarjota.

Olen onnistunut muokkaamaan yritystoimintaani aina sen mukaan mitä minä olen tarvinnut ja minkälaiseen työntekoon olen kyennyt. Muutosten tekeminen ja isot linjaukset vaativat rohkeutta, mutta koska olen itse seissyt aina 100% palveluideni takana olen onnistunut siirtymään menestyksekkäästi aina konseptista toiseen.

hei olen erika

Muutokset, joita haluan tuoda kukkakentälle

Rakentaa yhteisöllisyyttä

Persoonallinen ja luomuksellinen työskentely

Pysy asiakkaan tahdissa

Haluan nostaa suomalaista kukkakenttää tuomalla lisää iloa kentälle, opettamalla floristeja olemaan ylpeitä työstään. Mutta eniten haluan pysäyttää negatiivisen keskustelun kilpailijoista ja yhdistää alaa ja sen erilaisia toimijoita. Olemme kaikki ihmisiä, jotka rakastavat kukkia ja haluamme jakaa tuon intohimon myös muiden kanssa.
Haluan että kukka-ala nähdään arvostettuna alana sekä ulkoa että sisältä päin.

Haluan keskittyä siihen mitä lisäarvoa me itse pystymme tuottamaan meidän palveluihimme enemmän kuin itse tuotteeseen. Me voimme lisätä arvoa suunnittelemalla ja luomalla ainutlaatuisen elämyksen asiakkaallemme. Yksittäisten tuotteiden sijaan meidän pitää oppia myymään koko elämystä ja elämäntyyliä, johon tuotteemme kuuluvat.

Kukka-ala on suurien muutoksien juurella. Sosiaalisen median palvelut tuovat uusia kukkatrendejä kuluttavien nähtäväksi päivittäin reaaliajassa, joten meidän alan ammattilaisten pitäisi olla yksi askel heitä edellä, ei takanapäin. Kuluttajat ovat myös yhä enemmän ympäristötietoisia, joten kukka-alan yritysten on pystyttävä avaamaan omaa ympäristötietouttaan ja tuomaan sitä esille. 

Haluan että kukka-ala on nyt ja tulevaisuudessa 
itsevarma, positiivinen ja kestävä.

Oletko samaa mieltä kanssani?
Varaa maksuton soittoaika ja aloitetaan työskentely yhdessä!

varaa maksuton soittoaika

Ja sitten se epävirallinen esittely

Olen kolmen lapsen äiti, joka rakastaa 2ndshoppailua, lounastelua kaupungilla ja pikkulegojen järjestelyä värikoodattuihin laatikoihin. Olen tehokas varsinais-suomalainen, joka yrittää sopeutua harkitsevaan hämäläisyyteen. Vaikka olen asunut jo lähemmäs 20 vuotta Tampereella olen silti vielä se (liian) innokas keskustelun aloittaja, joka on ehtinyt jo vastata kysymykseen ennen kuin sitä on edes kysytty. Näen tämän tehokkuuteni ja innostuneisuuteni kuitenkin voimavarana ja valjastan sen rohkeudeksi. Rohkeudeksi toimia elämässä omalla tavalla, kulkea omaa polkua. Koen olevani edelläkävijä kukkamaailmassa juuri tästä syystä; en mieti mitä muut tekee vaan mietin mitä MINÄ voin tuoda kentälle.

Mahtavaa että olet löytänyt palveluni ja tutustunut sivustooni. Mutta tarpeeksi minusta jo, nyt on aika keskittyä sinuun. Mistä sinä haluaisit aloittaa työskentelyn kanssani? En malta odottaa!