Spring Fever

Kevät, sen mukanaan tuomat heleät värit, kepeät materiaalit ja nupuillaan olevat silmut saavat minut innostumaan tästä uudesta sesongista vuodesta toiseen. Yhä enemmän näen kukat ja niiden tuottaman ilon, mielihyvän elämäntyylinä sekä arjen rakkautena.

Älä piilota iloa, arki.
Älä kätke kirkasta taivasta,
älä murskaa unelmia,
älä mykistä arkoja ajatuksia.

Näytä minulle
tavallisuuden rikkaus, pieni onni,
rihkamasta irroitettu riemu.
Vie silmistäni sumu ja yö,
päästä valoilleen heleä tuuli
että ripustaisin iloni tienviitoiksi
kaikkien nähtäviksi
valon pilkahdukset.

-Pia Perkiö, 2004

PetraVeikkola_Helmivillakko-24
Petra Veikkola Photography
PetraVeikkola_Helmivillakko-52
Petra Veikkola Photography
PetraVeikkola_Helmivillakko-37
Petra Veikkola Photography

Kuvat: Petra Veikkola http://www.petraveikkola.com

Kukat: Helmivillakko

Miksi halusin järjestää kukkasidontakurssin / Why I wanted to host a floral workshop

Tänä keväänä olen useasti miettinyt että mitä haluan floristina ja kukka-alan yrittäjänä tehdä, minkälaisiin proggiksiin haluan osallistua ja kaiken kaikkiaan mihin osa-alueisiin haluan yritystoiminnassani panostaa. Suurinpana ajatuksenani on ollut tehdä (vain) niitä juttuja jotka tuntuvat hyvältä, joihin haluan panostaa ja joissa haluan kehittyä.

Ajatuksissani olen miettinyt kukkasidontakurssien järjestämistä jo useamman vuoden ajan, mutta vasta tänä vuonna toteutin (tämänkin) haaveeni. Jotenkin en ole aikaisemmin uskaltanut ja aina keksinyt jonkun syyn että miksi ei. Mutta nyt en enää keksinyt yhtäkään syytä, vaan lähinnä ajattelin että miksipä en. Olen kuitenkin kerännyt tietoa, taitoa ja itseluottamusta alalta jo melkein parin vuosikymmenen ajan sekä oma sidontatyylini ja luottamukseni omanlaisiini materiaaleihin on vain kasvanut. Koin siis että olin itse valmis tehtävään ja tarpeeksi pätevä ’opettajaksi’.

Seuraavaksi tietenkin ajattelin että entä jos kukaan ei tulekaan, jos osallistujia ei löydykään tarpeeksi. Tähänkin minulla oli hätäsuunnitelma, ilmoitin ystävälleni että hänen on tultava ellen muuten saa tarpeeksi osallistujia. Onneksi tämäkin huolen aihe osoittautui aiheettomaksi ja kiinnostusta workshoppeihini on löytynyt.

Workshoppien järjestäminen on tuonut minulle itselleni paljon uutta kivaa tekemistä. Tykkään hurjasti suunnitella kurssikokonaisuutta sekä aihetta, ilmettä ja markkinointia. Workshoppien suunnittelun lomassa olen myös ensimmäistä kertaa kirjoittanut viralliset kukkareseptini. Toisin sanoen olen tarkalleen laskenut jokaisen oksan ja varren jota olen työssä käyttänyt ja hyödyntänyt tätä reseptiä sitten materiaalien tilauksessa ja suunnittelussa. Todella kivaa ja sen avulla oikeasti huomaa ja tulee laskettua itselleenkin että montako kukkaa asetelmaan tai kimppuun oikeasti laittaa.

Hauskinta workshopeissa on kuitenkin ollut huomata osallistujien innostuminen kukkasidontaa kohtaan ja heidän omasta arjestaan irroittautuminen hetkeksi. Kuulemani mukaan työkiiret ovat voineet unohtaa pariksi tunniksi ja intensiivisesti keskittyä luovaan prosessiin. Hienoa on myös huomata miten jokaisen oma kädenjälki lopputulokseen vaikuttaa – vaikka kuusi osallistujaa ovat sitoneet kimpun aivan samoista materiaaleista, näyttävät kimput silti aivan erilaisilta toisistaan. 🙂

Odotan jo kovin innolla huhtikuun kukka-asetelmakurssia Café avec des fleurs! Asetelmakurssilla pystymme paremmin keskittymään visuaaliseen puoleen, kun taas kimppukurssilla suurin aika menee oikeinlaisen tekniikan opetteluun. Olen myös kevään aikana hostannut private-kursseja, joten ota yhteyttä mikäli sinua kiinnostaisi sellainen. Suunnitellaan yhdessä sinulle ja/tai ryhmällesi sopiva kurssi.

//

Why I wanted to host a floral workshop

During this spring I have found myself thinking over and over again what is it that I really want to do at my job, what projects do I want to take apart and how I want to improve my business. Hosting a workshop has always been my dream and hence I didn’t come up with any good reason why not I decided to go for it and started hosting them.

The workshops that I’ve hosted have been a success and I can’t tell you the joy that it has brought to me or the participants. I have learn important new skills – for example writing flower recipes – because of these workshops and the participants have been able to forget their everyday problems for a few hours and really concentrate on the process. Something new and fun for all of us.

I am really excited about hosting the Café avec des fleurs -workshop next month. It is a flower centerpiece course so we can really concentrate on the visual side rather than the technique which takes up most of time in the bouquet course.

I have also hosted few private floral workshops this spring, so if you an idea in mind feel free to contact me!

Hello Helsinki!

Hello Helsinki + muu pääkaupunkiseutu!

Helmivillakko tekee kevätkukkakimppu’dropin’ Helsingin seudulle keskiviikkoillalla 12.4. Nyt on spesiaalitilaisuus saada Helmivillakon toteuttama romanttisen boheemi kukkakimppu tai -asetelma kotiin kuljetettuna. Voit tilata kukat itsellesi tai lahjaksi! Toimitusajankohta on pääsiäisviikon keskiviikko.

HKI

Valmiiksi vaihtoehdoiksi olemme suunnitelleet teille kaksi tuotetta:

  1. Boheemi, villi ja vapaa keväinen kukkakimppu, täynnä toinen toistaan ihanampia kevätkukkia (mm. jaloleinikkejä, jouluruusuja ja puutarharuusuja) Helmivillakon suosimissa luonnollisissa ja murretuissa värisävyissä. Kimppu on ovaalin mallinen ja matalahko, joten se sopii loistavasti esimerkiksi pääsiäisbrunssin koristeeksi ruokapöytään. Kimpun hinta 50€ sisältää toimituksen pääkaupunkiseudulle.

  2. Sievä, puutarhamainen ja romanttinen  kukka-asetelma, täynnä ihania herkkiä kevätajan kukkia Helmivillakon suosimissa haaleissa ja murretuissa sävyissä. Kukkien väreinä toimivat avainsanat blush & pale. Asetelma on toteutettu monikäyttöiseen vedenkestävään saviruukkuun. Asetelma on malliltaan matalahko ja pitkulainen, rento ja ilmava. Kukat ovat aseteltuna eritasoille ilmavasti ja keskelle runsaaksi ryppääksi. Asetelman yleisilme on luonnollinen ja herkkä, ihana katseenvangitsija, joka sopii moderniinkin kotiin. Kukka-asetelman hinta 70€ sisältää saviruukun sekä toimituksen pääkaupunkiseudulle.

colours

hki6

Voimme myös räätälöidä sinulle tuotteen ja tilauksen tarpeidesi mukaan, lähetä ideasi ja toiveesi sähköpostilla osoitteeseen helmivillakko@helmivillakko.fi!

Tilausaika on 16.3.- 4.4.2017. Tilata voit sähköpostilla helmivillakko@helmivillakko.fi tai yhteydenottolomakkeemme avulla. Mainitsethan tilauksessasi toimitusosoitteen sekä oman puhelinnumerosi sekä vastaanottajan puhelinnumeron mikäli tilaat kukat lahjaksi. Toimitamme kaikki tilaukset perille asti keskiviikkoillalla 12.4.2017 noin klo 18-20, ilmoitamme lähempänä tarkemman kellonajan. Maksutiedot saatte sähköpostissa.

//

Helmivillakko will be bringing those bohemian, wild but delicate flower bouquets to Helsinki at April 12th 2017 just in time for the Easter celebrations. This is a special opportunity for you to get those Helmivillakko styled flowers delivered at your home to Helsinki or to an other city at the Metropolitan area!

We have designed two ’ready to order’ floral designs for you:

  1. Bohemian, lush and wild spring bouquet with the loveliest spring flowers (including for example ranunculus, hellebore, garden roses) tied in laid back and natural style. Colors are for these bouquets are those muddy and creamy tones that we love. Price of the bouquet 50€ including the delivery.

  2.  Romantic and sweet flower arrangement full of delicate spring flowers in fresh blush tones. We will use a versatile brown ceramic pot as a vase. Overall feeling of the centerpiece is light, airy and garden like, with flowers arranged on different levels making a cluster in the middle and spreading them wild on the side. Price 70€ including the flowers, ceramic pot and the delivery.

If you have some special wishes or ideas for the flowers let us know!

You can order via email helmivillakko@helmivillakko.fi or our contact form 16.3.-4.4.2017. Remember to mention the delivery address and phone number in your order. We will deliver your flowers on Wednesday evening the 12th of April from approximately 6pm-8pm. We will send you the payment details by email.

Pagan Poetry

’The most beautiful people are those who have known defeat, know suffering, know struggle, known loss, and have found their way out of the depths.

These persons have an appreciation, a sensitivity, and understanding of life that fills them with compassion, gentleness, and a deep loving concern.

Beautiful people do not just happen.’

C. S. Lewis

 PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-31PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-74PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-34PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-173PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-35tyPetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-42PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-89PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-26PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-150PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-61PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-56PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-45

’She is water,

Powerful enough to drown you

Soft enough to cleanse you

Deep enough to save you.’

Adrian Michael

PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-87PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-84PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-69PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-62PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-65PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-180PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-21PetraVeikkola-LoveJune_PaganPoetry-191

’Like a wild flower;

she spent her days,

allowing herself to grow,

not many knew of her struggle,

but eventually; all knew her light.’

Niki Rowe

Pagan Poetry styled shoot:

Design, Styling & Creative Direction: Love June
Dress: Pukuni
Antique & vintage rentals: Vintage Style Events HKI
Calligraphy & paper art: Willow Visuals
Hair: Sirkku Lampiniemi / Yazz Hair
Makeup: Laura Ala-Nissilä / Yazz Hair
Model: Tutta / Modelpoint