resursseja floristeille

3 tapaa miten vähennän yritykseni hiilijalanjälkeä

Kohti kestävämpää kukkasidontaa.

Haluan omalta osaltani tuoda meidän alaa kohti vihreämpää tulevaisuutta ja jakaa omia huomioitani ja oppejani siihen, miten me kaikki saisimme kukka-alan hiilijalanjälkeä pienennettyä.


1. Suosi sesongin kukkia

Tätä liputan aina kun mahdollista. Meillä kasvaa Euroopassa niin upeita kukkia ja valtava määrä erilaisia lajikkeita, miksi emme suosisi niitä? Jos vain olisi mahdollista, me kaikki floristit varmasti haluaisimme käyttää ainoastaan kotimaisia kukkia, mutta toistaiseksi meidän on nojauduttava välillä tuontikukkaan Suomen niukkojen kasvuolosuhteiden ja kalliiden viljelykustannuksien vuoksi. Euroopassa tuotetut kukat kulkeutuvat meille meren yli laivalla kun taas kauempaa tulevat (esimerkiksi Etelä-Amerikasta tulevat) vaativat lentokyydin!


2. Vähennetään kertakäyttökamaa

Olen hankkinut tilausasiakkaitani varten ihanan maljakkomalliston jota suosin AINA omissa tilaustöissäni. Tämä tarkoittaa sitä että yhdenkään minun hääparini ei tarvitse hankkia itselleen maljakoita tai kukkamaljoja vain yhtä päivää varten, vaan he saavat hyödyntää minun kokoelmaani omiin häihinsä. Maljakkomallistoni on simppeli ja yksinkertaisen tyylikäs, josta löytyy juuri oikeat astiat new nordic floral designin tyylisiin kokonaisuuksiin.


3. Less is more

Vähemmän on enemmän. Laatu korvaa määrän. Kaiken ei tarvitse olla prameaa ja yltäkylläistä vaan minun estettiikkani ja designini koostuu loppuun asti hiotuista yksityiskohdista ja simppeleistä kokonaisuuksista, jotka korvaavat tavaranpaljouden.


floristin kynästä