Miksi halusin järjestää kukkasidontakurssin / Why I wanted to host a floral workshop

Tänä keväänä olen useasti miettinyt että mitä haluan floristina ja kukka-alan yrittäjänä tehdä, minkälaisiin proggiksiin haluan osallistua ja kaiken kaikkiaan mihin osa-alueisiin haluan yritystoiminnassani panostaa. Suurinpana ajatuksenani on ollut tehdä (vain) niitä juttuja jotka tuntuvat hyvältä, joihin haluan panostaa ja joissa haluan kehittyä.

Ajatuksissani olen miettinyt kukkasidontakurssien järjestämistä jo useamman vuoden ajan, mutta vasta tänä vuonna toteutin (tämänkin) haaveeni. Jotenkin en ole aikaisemmin uskaltanut ja aina keksinyt jonkun syyn että miksi ei. Mutta nyt en enää keksinyt yhtäkään syytä, vaan lähinnä ajattelin että miksipä en. Olen kuitenkin kerännyt tietoa, taitoa ja itseluottamusta alalta jo melkein parin vuosikymmenen ajan sekä oma sidontatyylini ja luottamukseni omanlaisiini materiaaleihin on vain kasvanut. Koin siis että olin itse valmis tehtävään ja tarpeeksi pätevä ’opettajaksi’.

Seuraavaksi tietenkin ajattelin että entä jos kukaan ei tulekaan, jos osallistujia ei löydykään tarpeeksi. Tähänkin minulla oli hätäsuunnitelma, ilmoitin ystävälleni että hänen on tultava ellen muuten saa tarpeeksi osallistujia. Onneksi tämäkin huolen aihe osoittautui aiheettomaksi ja kiinnostusta workshoppeihini on löytynyt.

Workshoppien järjestäminen on tuonut minulle itselleni paljon uutta kivaa tekemistä. Tykkään hurjasti suunnitella kurssikokonaisuutta sekä aihetta, ilmettä ja markkinointia. Workshoppien suunnittelun lomassa olen myös ensimmäistä kertaa kirjoittanut viralliset kukkareseptini. Toisin sanoen olen tarkalleen laskenut jokaisen oksan ja varren jota olen työssä käyttänyt ja hyödyntänyt tätä reseptiä sitten materiaalien tilauksessa ja suunnittelussa. Todella kivaa ja sen avulla oikeasti huomaa ja tulee laskettua itselleenkin että montako kukkaa asetelmaan tai kimppuun oikeasti laittaa.

Hauskinta workshopeissa on kuitenkin ollut huomata osallistujien innostuminen kukkasidontaa kohtaan ja heidän omasta arjestaan irroittautuminen hetkeksi. Kuulemani mukaan työkiiret ovat voineet unohtaa pariksi tunniksi ja intensiivisesti keskittyä luovaan prosessiin. Hienoa on myös huomata miten jokaisen oma kädenjälki lopputulokseen vaikuttaa – vaikka kuusi osallistujaa ovat sitoneet kimpun aivan samoista materiaaleista, näyttävät kimput silti aivan erilaisilta toisistaan. 🙂

Odotan jo kovin innolla huhtikuun kukka-asetelmakurssia Café avec des fleurs! Asetelmakurssilla pystymme paremmin keskittymään visuaaliseen puoleen, kun taas kimppukurssilla suurin aika menee oikeinlaisen tekniikan opetteluun. Olen myös kevään aikana hostannut private-kursseja, joten ota yhteyttä mikäli sinua kiinnostaisi sellainen. Suunnitellaan yhdessä sinulle ja/tai ryhmällesi sopiva kurssi.

//

Why I wanted to host a floral workshop

During this spring I have found myself thinking over and over again what is it that I really want to do at my job, what projects do I want to take apart and how I want to improve my business. Hosting a workshop has always been my dream and hence I didn’t come up with any good reason why not I decided to go for it and started hosting them.

The workshops that I’ve hosted have been a success and I can’t tell you the joy that it has brought to me or the participants. I have learn important new skills – for example writing flower recipes – because of these workshops and the participants have been able to forget their everyday problems for a few hours and really concentrate on the process. Something new and fun for all of us.

I am really excited about hosting the Café avec des fleurs -workshop next month. It is a flower centerpiece course so we can really concentrate on the visual side rather than the technique which takes up most of time in the bouquet course.

I have also hosted few private floral workshops this spring, so if you an idea in mind feel free to contact me!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s